Do Pablo 1809!

Odnośnie tej membrany, to gratuluję Ci że masz taką która daje nawet 1:1

Ja do takich nie mam jakoś szczęścia. Kupiłem taką jak pisze na stronce Global Water :Wysokiej jakości membrana osmotyczna marki Pentair Water USA (dawniej Osmonics), tyle że ci okropni chińczycy napisali tam na obudowie Made in China, ale oni wszystkim tak robią!!

No i daje ona tyle co piszę 4:1 przy oscylującym stale ciśnieniu 3,4-4,2bar (to chyba hydrofor powoduje taką oscylację,nie wiem sam), czyli blisko 60psi (4,13bar)jak piszesz.Temp 24-25st C.Filtry wstępne nowe.
Trochę mnie zdziwiło że jako optymalne ciśnienie podajesz 60psi, a Pentair pisze: ciśnienie wody zasilającej: 2,8 - 21 atm!!Mnie się wydaje że w tym wypadku najlepsze osiągi można osiągnąć na dużo wyższych ciśnieniach. Coś koło 5,5bar a na pewno powyżej 4,5bar. Tylko nie mogę tego sprawdzić bo nie mam pompy. A nie kupię ją bo nie jestem pewny, czy pracując na dopływie 3,4-4,2bar pompa mi długo pociągnie podnosząc do 5 lub 5,5bar!Po prostu jej silnik będzie stale tłumiony! No i nie wiem jaki ona ma reduktor ciśnienia na wylocie by uzyskać wybrane ciśnienie.
Piszesz, że testowałeś nową pompę, napisz coś o tym w innym wątku.