Autor Wątek: pH wody, czyli o jonizatorach  (Przeczytany 8184 razy)

Offline GreguS

  • Administrator
  • Technik
  • *
  • Wiadomości: 217
  • Pomógł 30
pH wody, czyli o jonizatorach
« dnia: Sierpień 20, 2012, 14:45:07 pm »
Woda alkaliczna wytwarzana w jonizatorach jest bardzo cenna dla zdrowia. Jest naturalnym antyoksydantem. Wolne rodniki powstają w organizmie na skutek złej diety, czynników środowiskowych i stresu. Podobnie jak bakterie czy wirusy niszczą one komórki. Uszkodzone DNA może na przykład wywoływać niekontrolowane podziały komórki i w ten sposób powodować nowotwory. Woda zjonizowana istotnie odnawia nas na poziomie komórkowym. Może to brzmi niewiarygodnie, ale to prawdziwa „fontanna młodości” od dawna poszukiwana przez naukowców.

Woda ta ma pH przeważnie około 7,6-7,8 dzięki czemu bilansuje także pH organizmu, które jest często nadmiernie kwaśne. Nasza dieta jest zazwyczaj zbyt kwaśna. Przetworzona żywność zawiera mnóstwo kwasów, które odkładają się w naszych organizmach przez lata i tworzą idealne środowisko dla powstawania chorób przewlekłych, nowotworów. Kumulacja substancji kwasowych w organach według wielu badaczy jest akceleratorem starzenia się organizmu. Kwaśne środowisko tworzy idealne warunki do poważnych chorób. Na przykład kumulacja kwasów w kościach sprzyja rozwojowi osteoporozy. Nie mamy takiej świadomości na co dzień, ale kilkadziesiąt lat temu osteoporoza nie występowała tak powszechnie i u tak młodych osób. Dotyka często kobiet około 40 roku życia podczas gdy kilkadziesiąt lat temu chorowały na nią osoby w podeszłym wieku. Woda alkaliczna neutralizuje kwasy stanowiąc pierwszą i najważniejszą linię obrony przed poważnymi chorobami.

Woda zjonizowana chroni też organizm przed niedoborem tlenu i energii. To siła życiowa, którą możemy dostarczyć do organizmu – najważniejszy składnik diety. Szklanka zjonizowanej wody wypita każdego ranka w naturalny sposób budzi ciało do życia.

Ciało dorosłego człowieka zawiera około 65% wody dlatego tak ważna jest ilość i jakość wody, którą pijemy. Woda zjonizowana jest ponad sześciokrotnie lepszym nawilżaczem niż woda tradycyjna. To jedna z istotnych różnic pomiędzy tymi rodzajami wody. Woda zjonizowana ma inną strukturę niż zwykła woda. Jej cząsteczki (klastry) są znacznie mniejsze co ułatwia ich przyswajalność przez tkanki i jednocześnie ułatwia wypłukiwanie toksyn z komórek. Odwodnienie i  jest jedną z ważnych przyczyn chorób przewlekłych. Coraz więcej miejsca w naukowych publikacjach poświęca się problemowi właściwego bilansu wodnego dla zachowania zdrowia. Jeśli pije się za mało warto zadbać o to, aby ta woda była jak najlepsza.
Sklep Online https://sklep.osmoza.pl
Poradniki - kliknij

Offline pablo1809

  • Moderator
  • Technik
  • *
  • Wiadomości: 209
  • Pomógł 16
Odp: pH wody, czyli o jonizatorach
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 06, 2017, 09:18:34 am »
Jest naturalnym antyoksydantem. Woda zjonizowana istotnie odnawia nas na poziomie komórkowym. Może to brzmi niewiarygodnie, ale to prawdziwa „fontanna młodości” od dawna poszukiwana przez naukowców.

Boże, widzisz i nie grzmisz. Kolego Ty naprawdę wierzysz w to, co napisałeś???

Jeżeli naprawdę chcecie bawić się antyoksydantami to proponuję fasolę, jagody, karczochy, żurawinę, śliwki, aronię, zieloną herbatę i masę innych produktów. Skuteczność potwierdzona badaniami w renomowanych jednostkach naukowych, a nie tylko na ulotkach reklamowych. Skuteczna jest też witamina C (niech będzie lewoskrętna)



Woda ta ma pH przeważnie około 7,6-7,8 dzięki czemu bilansuje także pH organizmu, które jest często nadmiernie kwaśne. Nasza dieta jest zazwyczaj zbyt kwaśna.  Woda alkaliczna neutralizuje kwasy stanowiąc pierwszą i najważniejszą linię obrony przed poważnymi chorobami.


Za pH organizmu odpowiada mechanizm zwany HOMEOSTAZĄ. Jeżeli nasze pH spadnie lub wzrośnie poza wąskie widełki to umieramy.

Kwaśna dieta wpłynie jedynie na pH... Waszego moczu! Spożywanie dużej ilości alkalicznej wody podniesie pH moczu, a nie organizmu. Nie wiem czy wiecie, ale w żołądku macie sporo kwasu solnego. pH wynosi jakieś 1,5. Tak więc zanim woda trafi dalej musi przejść przez żołądek czyli ma styczność z kwasem. Kwas + zasada = neutralizacja. Koniec z alkaliczną wodą.

Woda alkaliczna zneutralizuje jedynie odrobinę kwasu solnego w żołądku. Pijąc ją poczujecie chwilową ulgę w przypadku nadkwasoty. NIC WIĘCEJ!


Woda zjonizowana chroni też organizm przed niedoborem tlenu i energii. To siła życiowa, którą możemy dostarczyć do organizmu – najważniejszy składnik diety. Szklanka zjonizowanej wody wypita każdego ranka w naturalny sposób budzi ciało do życia.


A świstak siedzi i zawija... Skąd te informacje? Chętnie bym sobie o tym poczytał.


Woda zjonizowana jest ponad sześciokrotnie lepszym nawilżaczem niż woda tradycyjna.
Woda zjonizowana ma inną strukturę niż zwykła woda. Jej cząsteczki (klastry) są znacznie mniejsze co ułatwia ich przyswajalność przez tkanki i jednocześnie ułatwia wypłukiwanie toksyn z komórek.

Woda zjonizowana ma dokładnie tę samą strukturę co zwykła woda. Jedyna różnica, że występuje w formie zjonizowanej. To jednak naturalne zjawisko. Na wypadek gdyby ktoś mi zarzucił kłamstwo to proszę poczytać w necie o AUTODYSOCJACJI WODY. Proces następuje samoistnie bez udziału prądu itp.

Klastery są to cząsteczki wody połączone wiązaniami wodorowymi. Woda samoistnie ulega przeobrażeniom i nie potrzeba jej żadnej tajemniczej siły, jonizacji, alkalizacji do tego żeby z klastera 12 zrobić klaster 6 lub 2.

Woda jest wchłaniana do organizmu w jelicie grubym po jednej cząsteczce a nie klasterze.

Osoba, która wymyśliła tę całą teorię o jonizatorach, powinna dostać Nobla.
Używajcie polskich znaków! Jest różnica czy zrobisz komuś ŁASKĘ czy LASKE!

Offline Selena

  • Nowy
  • *
  • Wiadomości: 3
  • Pomógł 0
Odp: pH wody, czyli o jonizatorach
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 21, 2018, 12:02:45 pm »
To działa jak efekt placebo.. uwierzysz , że pomaga to tak będzie   :beee: niestety woda nie ma wpływu na nasze zakwaszenie organizmu ..